מאז שקניתי את מכונת הגלידה שלי, כמעט בכל שבוע אני מכינה איזה סורבה, שיהיה. כל כך הרבה יותר פשוט ורלבנטי מאשר להדליק תנור לאפייה ולחמם את כל המטבח...
650 גר' פירות שאני מרסקת למחית בנינג'ה, 150 גר' סוכר, מעבירה למכונת גלידה ותוך 45 דקות יש סורבה מושלם.
בעיקר אני אוהבת להפתיע בשילובים של פירות: נקטרינה צהובה עם פסיפלורה, אפרסק עם פטל, שזיפים עם ענבים אדומים, מנגו עם זנגביל, וכיד הדמיון. זה כל כך פשוט ותמיד מושלם, בעיקר בקיץ.
אתמול הכנתי סורבה קצת יותר מושקע, רק קצת, לא יותר מדי, שלא תיבהלו לי פתאום, ומה רבה הייתה השמחה. בהחלט שווה את ההשקעה.
סורבה אגסים ויין
מה נצטרך?
8-10 אגסים רכים מאוד (סה"כ משקל לאחר קילוף וגילעון 650 גר')
1 כוס (125 מ"ל) יין לבן חצי יבש - אני השתמשתי בבלנד קולומברד וסוביניון של יקב דומיין דה מנארד, גונדרין, צרפת שנרכש בבזאר המשקאות במרכז שפיר, ראש העין.
אפשר להשתמש בכל יין אחר שאוהבים חצי יבש או מתוק, לבן או אדום (שימוש ביין אדום יצבע את האגסים בצבע ורוד עמוק מהמם).
אם משתמשים ביין מתוק - אפשר להפחית 1-2 כפות מכמות הסוכר.
1 כוס מים
1 כוס (100 גר') סוכר
1 כף רום או ליקר אגסים או ליקר תפוחים (קלבדוס)
ומה עושים?
1. בסיר קטן מרתיחים את המים עם היין והסוכר. מבשלים 5-10 דקות בסיר מכוסה.
2. בינתיים קולפים את האגסים, מגלענים וחותכים לקוביות. שוקלים 650 גר' ומוסיפים לסיר. מבשלים עוד 5 דקות ומכבים את האש. מצננים בסיר עם הנוזלים.
3. כשהאגסים מגיעים לטמפ' החדר מעבירים בכף מחוררת (בלי הנוזלים) לנינג'ה ומוסיפים 100 גר' מהסירופ שבו התבשלו. טוחנים למחית אחידה. ומצננים היטב במקרר.
*** את הסירופ שנשאר שומרים במקפיא לבישול אגסים לטובת טארט אגסים או לצד גלידת וניל (מתכון בקרוב).
4. מעבירים למכונת גלידה את מחית האגסים המצוננת היטב, מוסיפים כף ליקר ומפעילים את המכונה.
5. כעבור 45 דקות יהיה לכם סורבה מושלם. באחריות!
אין לכם מכונת גלידה? זה מה שתעשו:
מעבירים את התערובת המצוננת לכלי שטוח ומכניסים למקפיא, מערבבים עם מזלג כל 8-10 דקות עד שהתערובת מבהירה וקופאת. או שמכניסים לכלי עמוק יותר ומבלנדרים (בבלנדר מוט) כל 1/4 שעה בערך. התהליך קצת ארוך (שעתיים-שלוש), אבל תודו שלא מסובך, והתוצאה בהחלט משתלמת.
ערכים תזונתיים:
מהכמות יתקבלו כ-14 כדורי סורבה, במשקל כ-50 גר' כל אחד.
כדור סורבה = 100.1 קלוריות, 0.2 גר' שומן, 0.2 גר' חלבון, 22.2 גר' פחמימות, 0 מ"ג כולסטרול, 0.9 סיבים תזונתיים.
Comments