top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

סלט כרובית ותרד של יותם אוטולנגי

על יותם אוטולנגי, שגריר האוכל הים-תיכוני באנגליה, כבר כתבתי בעבר, בפוסט על סלט מלפפונים ופרג שלקוח מספרו הראשון והמוצלח כל כך - The Cookbook.


הפעם, מתכון נוסף מאותו הספר, סלט כרובית עם תרד ושמיר. רגע לפני שאתם מרימים גבה תנו לי לאמר לכם, שאמנם מדובר כאן בבני לוויה פחות שגרתיים לכרובית, אבל השילוב מוצלח במיוחד וזכה לקריאות התלהבות מכל עברי השולחן.


ולא פחות חשוב מכך, בפרט בימי הקיץ החמים האלה שלא עושים הרבה חשק לבישולים מורכבים וממושכים - מדובר במתכון פשוט ומהיר להכנה.



אז מה נצטרך?

1 כרובית יפה מפורקת לפרחים בינוניים (את הגזע והגבעולים אשר לשמור להכנת ציר. לא נחוץ למתכון הזה, להזדמנות אחרת)

2 כפות צלפים

2 כפות חרדל גרגרים צרפתי איכותי

2-3 שיני שום

1/2 כוס שמן זית

2-3 כפות שמיר

2-3 חופנים של עלי תרד צעיר או בייבי תרד

מלח, פלפל


במתכון המקורי יש גם 20 עגבניות שרי חצויות, אני חשבתי שהן לא נחוצות.


ומה עושים?


1. מבשלים את הכרובית בישול קצר של 5 דקות במים רותחים ומומלחים או במיקרוגל. מסננים היטב.


2. מעבירים את הכרובית לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. מזלפים עליה 2-3 כפות שמן זית וצולים בתנור חם מאוד (200 מעלות) במשך 10-15 דקות, עד שהכרובית מזהיבה.


3. בינתיים מכינים את הרוטב: במעבד מזון או בנינג'ה או עם בלנדר מוט מעבדים היטב את השמן, הצלפים, החרדל והשמיר (משאירים מעט עלי שמיר לקישוט), מלח ופלפל.


4. מעבירים את הרוטב לקערה ומוסיפים את פרחי הכרובית מיד שכמוציאים אותם מהתנור. מערבבים היטב כך שכל הפרחים יצופו היטב ברוטב.


5.מסדרים עלי תרד בתחתית קערת הגשה ומפזרים עליהם את פרחי הכרובית. יוצקים את יתרת הרוטב. מפזרים מעל מעט מלח גס, פלפל שחור גרוס ועלעלי שמיר.


6. מגישים חמים, בטמפרטורת החדר או קר. כל האפשרויות נבדקו ונמצאו משובחות.



ואם תניחו את הסלט על מצע של צזיקי - תהיה להם בכלל ארוחה שלמה ומלאה.

מומלץ במיוחד!




ערכים קלוריים

בחלוקה של הסלט כולו ל-12 מנות, מנה = 106 קלוריות, 10.2 גר' שומן, 1.2 גר' חלבון, 2.8 גר' פחמימות, 0.5 סיבים תזונתיים. ללא כולסטרול.



https://bit.ly/30PvJth


2,400 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page