top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

שרון סער

עוגת פירות יבשים


רגע אחרי ט"ו בשבט.

רגע אחרי שהכנו כדורי תמרים, דבלים עם אגוזים, ואגוזים עם מרציפן. רגע אחרי שאפינו חיתוכיות פלורנטין מפירות יבשים ועוגיות פנפורטה במיוחד לחג, רגע אחרי שערכנו מגשי פירות יבשים מכל מין וסוג, ובעיקר - רגע אחרי שנהנינו מכל הטוב הזה, עדיין נותרה במזווה קופסה אחת של פירות יבשים - כאלה ואחרים, בעיקר שאריות, אם להודות על האמת.

אז רגע לפני שזורקים את השאריות (ולו כדי לפנות מקום לחג הבא), הנה מתכון לעוגת פירות יבשים.

זו עוגה טעימה ועשירה, ססגונית ומסוגננת, ובעיקר מפנקת, שמתאימה לטו בשבט, לניצול שאריות של פירות יבשים, סתם כך באמצע השבוע ליד הקפה או לשבת חורפית במיוחד.

המתכון לתבנית סבתא גבוהה עם חור בקוטר 24/26 ס"מ (או לשתי תבניות אינגליש קייק):

אז מה נצטרך?

300 גר' פירות יבשים מסוגים שונים - קצוצים או חתוכים לרצועות. אתם מוזמנים להשתמש בכל פרי שאהוב עליכם, אני בחרתי בקוביות אננס ופאפיה מיובשים, חמוציות, דבלים ומשמש מיובש - איזו צבעוניות הורסת. או בהזדמנות אחרת - דבלים, משמשים ודובדבנים. בקיצור, נצלו את השאריות.

ומה עוד?

1/2 כוס יין אדום מתוק וטעים 300 גרם (1.5 כוסות) סוכר 3 ביצים L (או 4 ביצים M) 200 גרם חמאה רכה מאוד 200 גר' (1 גביע) שמנת חמוצה כמה טיפות תמצית ורדים משובחת 1 חבילה קטנה (350 גרם) קמח תופח (שהם 2.5 כוסות קמח + 1 שקית אבקת אפיה)

ומה עושים?

1. מערבבים את הפירות היבשים עם היין אדום בקערה ומשהים כחצי שעה עד לילה.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות.

3. מקציפים את הביצים עם הסוכר בקערת מיקסר עד שהתערובת בהירה ותפוחה מאוד.

4. מוסיפים חמאה בהדרגה, עד שכולה נבלעת בבלילה.

5. מסננים את הפירות המושרים.

6. את היין (בערך 1/4 כוס) מוסיפים לתערובת שבמיקסר יחד עם השמנת החמוצה ומי הורדים, ומערבבים היטב.

7. מוסיפים קמח ומערבלים קצרות רק עד שהקמח נטמע בתערובת ולא יותר.

8. מוסיפים את הפירות לתערובת ומקפלים בעדינות רבה בעזרת מרית עד לפיזור אחיד של הפירות.

9. מעבירים לתבנית משומנת היטב (תבנית סבתא גבוהה עם חור בקוטר 24/26 ס"מ או שתי תבניות אינגליש קייק.

10. אופים 40-50 דקות בחום בינוני 175-180 מעלות (כל אחת מכירה את התנור שלה). בתבנית אינגליש זמן האפיה יתקצר ל 35-40 דקות.

11. מצננים היטב ומעבירים לצלחת הגשה. מפדרים במעט אבקת סוכר, ומגישים.

ובשנה הבאה - אתם מוזמנים להכין את העוגה במיוחד לחג.

ערכים תזונתיים (לצורך החישוב לקחתי בחשבון 150 גר' דבלים + 100 גר' משמש מיובש + 50 גר' דובדבנים מסוכרים)

316 קלוריות ל-100 גר'

פרוסה אחת (עוגה = 30 פרוסות) = 179 קלוריות

לערכים תזונתיים מלאים - לחצו על הכותרת


פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page