איך אתם אוהבים את פירות הקיץ שלכם? קשים או רכים?
אני אוהבת את הפירות שלי רכים, עסיסיים ומגירי מיץ. את הפירות הקשים אולי נוח יותר לאכול. אולי. אבל, בינינו, אין להם טעם.
אז אני קונה פירות ומחכה. אבל הרבה לפני שהם מתרככים - הם פשוט מתחסלים. כי כל שאר בני הבית מעדיפים את הפירות שלהם קשים...
עד שבאה בלה המקסימה, מדוכן הפירות בשוק החקלאים האהוב עלי בגבעת עדה, והעניקה לי סלסילות של שזיפים קטנטנים ומשמשים רכים, עסיסיים ומגירי מיץ, בדיוק כמו שאני אוהבת.
אני מרוצה, אבל בני הבית מתלוננים ובעלי מתנדב להסביר שלפירות רכים יש בערך שעה אחת שבה הם באמת טובים ולא רכים מדי, והשעה הזו תמיד תהיה מתישהו באמצע הלילה, כך שאין סיכוי להנות מהם...
אני לא מחכה לשעה הזו ובטח לא לזו שתגיע אחריה. אני אוכלת לי בהנאה מהפירות ויודעת שהם במצב צבירה אידאלי לכל עוגה או קינוח. ואצלי - זה הכי חשוב.
ומכיון שמחר שבועות, ואני מארחת, ועוגה עדיין אין - אני מתארגנת מיד על מתכון שבועותי במיוחד - עוגת גבינה (בחושה, שיהיה זריז) עם פירות בקראמבל (ביכורים או לא ביכורים?). ושאף אחד (אפילו לא בעלי האהוב) לא יספר לי מעשיות על יתרונותיהם של פירות קשים ובודאי שלא לנסות להכין את העוגה הזו עם פירות קשים וחסרי טעם. רק רכים, עסיסיים ומגירי מיץ כמו שבלה הביאה לי. כמו שאני אוהבת.
אז מה נצטרך?
לעוגת גבינה בחושה
2 ביצים
160 גר' (2/3 כוס) סוכר
גרידה ומיץ מלימון אחד גדול ועסיסי (אם אין גדול או שהוא לא כ"כ עסיסי - שניים קטנים זה גם טוב)
120 גר' (1/2 גביע) גבינה לבנה 5%.
80 גר' (1/3 כוס) חמאה מומסת
140 גר' (1 כוס) קמח תופח (= 1 כוס קמח תופח + 1 כפית אבקת אפיה)
לפירות
כמה משמשים וכמה שזיפים (רכים כמובן) מגולענים וחתוכים לרבעים או שישיות.
לקראמבל
100 גר' (2/3 כוס) קמח
50 גר' חמאה קרה
60 גר' (1/4 כוס) סוכר
מה עושים?
1. מדליקים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
2. מתחילים בהכנת העוגה. במיקסר מקציפים היטב 2 ביצים + סוכר, עד שהתערובת תפוחה מאוד, בהירה וסמיכה.
3. מוסיפים לקערת המיקסר מיץ וגרידה של לימון, גבינה לבנה וחמאה מומסת ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
4. מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים מעט רק עד שהתערובת אחידה ולא יותר.
5. יוצקים לתבנית אינגליש משומנת, בערך עד 2/3 הגובה. צריך להשאיר מקום לפירות ולקראמבל.
6. מפזרים את הפירות החתוכים מעל תערובת העוגה. אני ממליצה לשים יותר פירות ממה שרואים בתמונה. ממש לכסות את כל העוגה בפרי.
7. מכינים את הקראמבל: מכניסים לקערה קטנה את הקמח, הסוכר והחמאה הקרה חתוכה לקוביות קנות. מפוררים בין אצבעות הידיים עד שאין גושים גדולים של חמאה.
8. מפזרים את הקראמבל בשכבה אחידה מעל הפירות.
9. אופים כ-40 דקות, עד שהקראמבל מתחיל להזהיב.
10. מצננים את עוגה היטב, ומעבירים לצלחת הגשה.