רביולי שמכינים לבד.
מנה כל כך חגיגית וכל כך מושקעת...
תמיד התחשק לי להכין בבית, כמו בתכניות הטלויזיה, ואז הגיע היום הגדול - הכנתי.
המתכון כאן הוא הרביולי הראשון שעשיתי. לגמרי לגמרי בעצמי ובמו ידי, רביולי מ-א’ ועד ת’.
בצק ולישה, רידוד וקריצה, מלית ומילוי, סגירה והידוק, רוטב ובישול…
ואני מודיעה כאן קבל עם ועדה – השד באמת לא נורא, כל אחת יכולה (וגם כל אחד).
הנאה מובטחת הן מתהליך ההכנה ולא פחות מכך בשעות הארוחה.
מאז הכנתי רביולי כבר הרבה פעמים, אבל עד היום אני חושבת שזה אחד המוצלחים שלי, ולו בגלל הצבע...
אם אתם מתכננים ארוח חגיגי – נסו את המתכון הזה.
את מרביתו ניתן להכין מראש, ורק את בישול הרביולי לשמור לרגע האחרון. הצלחה מובטחת!
מה נצטרך?
לבצק 500 גר’ קמח דורום איכותי לפסטה (כן, חייבים דורום) 250 גר’ חלמונים (בערך 12 יח’) (אפשר להחליף ב-4 ביצים שלמות גדולות) 25 מ”ל (1.5 כפות) שמן זית איכותי 1/4 כפית מלח
למלית 2 סלקים בינוניים (אפשר לקנות את המבושלים) 250 גר’ גבינת עיזים (אני השתמשתי בגבינה רכה יבשה למדי, מרקם דומה לטוב טעם, יש לגד ריקוטה עיזים שמאוד מתאימה)
מלח, פלפל שחור, 1/2 כפית כמון
לרוטב
שאריות מלית הסלק וגבינת עיזים 2 כפות חמאה 2-3 שיני שום כתוש 1 כוס שמנת לבישול
מלח, פלפל לבן, מעט מוסקט מגורר 100 גר’ גבינת רוקפור מגוררת 100 גר’ פרמזן מגורר
ומה עושים?
הבצק
1. מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
2. ממשיכים ללוש (ידנית) כ-10 דקות נוספות עד לקבלת בצק חזק וגמיש.
3. עוטפים במגבת לחה או ניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות (ואפשר גם להכין יום מראש).
4. כעבור שעה או יותר מרדדים את הבצק דק מאוד (כ-1.5 מ”מ) וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 7 ס”מ.
אם יש לכם מכונת פסטה - זה הזמן להשתמש בה. אם אין - הזדמנות להתחדש... יהיה קשה מאוד לרדד דק כמו שצריך בלי מכונה.
אפשר להכין מראש, לסדר את העיגולים בקופסה רחבה ולהפריד בין השכבות בניילון או נייר אפיה. לאחסן בקירור סגור היטב.
המלית 1. צולים את הסלקים עטופים ברדיד אלומיניום כשעה בתנור חם מאוד (200 מעלות). מצננים, מקלפים וחותכים לקוביות קטנות. אם קניתם סלק מבושל - חותכים לקוביות וממשיכים לשלב 2.
2. שמים את קוביות הסלק בקערה בינונית יחד עם גבינת העיזים והתבלינים. מערבבים היטב עד שכל הגבינה נצבעת בסגול. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.
הכנת הרביולי
1. מסדרים על משטח עבודה מחצית מעיגולי בצק הפסטה.
2. שמים במרכז של כל עיגול כפית של מלית.
3. מכסים בעיגול נוסף של בצק.
4. מהדקים היטב את השוליים וחותמים בעזרת מזלג. משתדלים מאוד שלא יישארו כיסי אויר בתוך הרביולי.
5. מאחסנים במקרר עד הבישול (ושוב – שכבות מופרדות בניילון או נייר אפיה).
לרוטב 1. טוחנים (בנינג'ה, בבלנדר מוט או מעבד מזון) את מלית הסלק והגבינה לקבלת מחית סגולה מהממת.
2. ממיסים במחבת רחבה ועמוקה את החמאה ומטגנים בה מעט את השום (כחצי דקה).
3. מוסיפים את השמנת, מחית הסלק והתבלינים ומבשלים על אש נמוכה עד שהשמנת מסמיכה.
4. מורידים מהאש, מוסיפים את הגבינות ומערבבים עד להמסה מוחלטת. עד כאן אפשר להכין מראש.
להגשה
ממש לפני ההגשה, הרגע שחיכינו לו – בישול הרביולי.
1. בסיר גדול מרתיחים מים. כשהמים רותחים מוסיפים 1 כף גדושה מלח וזורקים פנימה מחצית מהרביולי. מערבבים מעט למניעת הידבקות ומבשלים עד שהרביולי צפים. מערבבים פעם נוספת ומבשלים 3-4 דקות נוספות עד שהרביולי מוכנים (אל-דנטה).
2. במקביל מחממים את הרוטב על אש נמוכה במחבת רחבה ועמוקה.
3. מוציאים את הרביולי המוכנים בכף מחוררת ישירות למחבת עם הרוטב החם. מבשלים את הכמות הנותרת של הרביולי.
4. מקפיצים את הרביולי המוכנים ברוטב 2-3 דקות על אש נמוכה ומגישים מיד.
OMG!!! איזו מנה לתפארת!!!