אם אתם מארחים בשבועות לבראנצ' - אל תוותרו על שושני השמרים הנהדרות האלה.
ואין צורך להבהל - מכינים הכל מראש, ובבוקר רק אופים.
מה נצטרך?
לבצק (כמות ל-2 עוגות)
350 גר' (2.5 כוסות) קמח
1/2 כף שמרים יבשים
125 מ"ל (0.5 כוס) חלב
2 ביצים M
50 גר' (0.25 כוס) סוכר
100 גר' חמאה רכה (בטמפרטורת החדר, לא להמיס במיקרוגל)
3 גר' (1 כפית שטוחה) מלח
למלית (כמות לעוגה אחת)
250 גר' גבינת ריקוטה
40 גר' (1/3 כוס) אבקת סוכר
1 חלמון (את החלבון שומרים בהקפאה להזדמנות אחרת)
גרידה מלימון אחד
1 כפית גדושה אינסטנט וניל
3/4 כוס דובדבנים - אפשר להשתמש בדובדבני אמרנה (קונים את משומר בסירופ בצנצנת), דובדבנים קפואים (אין צורך להפשיר מראש), דובדבנים חמוצים או דובדבנים טריים (מגולענים כמובן). אני באופן אישי אוהבת את האמרנה ואני מערבבת אותם (בתוך הסירופ שלהם) עם דובדבנים קפואים. בכל מקרה - לסנן מכל הנוזלים הנילווים.
להברשה וזיגוג
1 ביצה טרופה
1 כף דבש + 1 כף מים
ומה עושים?
1. יום מראש (או כמה שעות לפני האפיה) - מתחילים בהכנת הבצק: בקערת מיקסר שמים את הקמח, מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים. יוצרים בור בקמח ולתוכו מכניסים את החלב, הביצים, הסוכר, ו-1/4 מכמות החמאה (25 גר') כשהיא רכה מאוד.
2. מתחילים לעבד במיקסר בעזרת וו לישה (מלוש), במידת הצורך עוזרים קצת לקמח להכנס לתוך הבצק. אחרי 5 דקות מוסיפים את המלח ואת יתרת החמאה הרכה.
3. ממשיכים לעבד 5 דקות נוספות. אמור להתקבל כדור בצק רך מאוד, שחלקו אסוף סביב המלוש (אביזר הלישה) וחלקו שטוח בתחתית הקערה. זה ייראה כך:
4. אחרי 10 דקות מתחילת הלישה הבצק מוכן. אוספים אותו (הכי נוח עם קלף פלסטיק) לצורת כדור. מכסים היטב ונותנים לו לנוח במקרר למשך הלילה (או לכמה שעות).
אם ממש ממהרים - משאירים לתפיחה במשך שעה בטמפ' החדר, אבל הבצק יהיה רך מאוד ופחות נוח לעבודה. לא בלתי אפשרי, רק פחות נוח.
4. להכנת המלית: מערבבים בקערה קטנה את כל החומרים למלית (ללא הדובדבנים), רצוי בעזרת מטרפה קטנה, כדי שלא ישארו גושים גדולים של גבינה. אם לא משתמשים מיד - שומרים בקירור.
5. מחלקים את הבצק לשני חלקים. מכל חלק נכין עוגה אחת. החלק שלא משתמשים בו כרגע - עוטפים בניילון ומחזירים למקרר (זה יכול להישמר יום אחד נוסף).
6. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים חלק אחד של הבצק לצורה מלבנית בגודל 30*40 ס"מ בערך.
7. מורחים את המלית על מלבן הבצק משאירים פס צר בחלק המרוחק ללא מלית.
8. מפזרים את הדובדבנים המסוננים על המלית.
9. מגלגלים לרולדה ארוכה מהצד הקרוב אל הצד הרחוק.
10. חותכים ל-4 חלקים שווים, וכל חלק ל-3 חלקים (מה שנקרא - חיתוך סושי).
11. מניחים את החלקים בתבנית שקעים משומנת היטב, כשהצד החתוך פונה כלפי מעלה. מכסים ומשאירים לתפיחה בטמפרטורת החדר 30-40 דקות.
אם מתכננים לאפות למחרת - מכסים היטב ומכניסים למקרר (לפני ההתפחה).
12. מחממים תנור לחום קצת יותר נמוך מבינוני (במקום 180 מעלות - 170, אבל לא פחות).
אם הכנתם יום מראש - זה הזמן להוציא את התבנית מהמקרר וללתת למאפים להגיע חזרה לטמפרטורת החדר.
13. מברישים את המאפים בביצה הטרופה בעדינות רבה, כדי לא להוציא מהם את האוויר.
14. אופים בחום בינוני (טיפ טיפה פחות מזה) במשך 25 דקות עד שהמאפים מזהיבים והבצק אפוי.
15. לקראת סוף האפיה מחממים במיקרוגל בקערית קטנה 1 כף דבש עם 1 כף מים. מב רישים את המאפים מיד עם הוצאתם מהתנור, בעודם חמים מאוד. מצננים מעט ומשחררים מהתבנית.
16. מסדרים בצלחת הגשה ומגישים.
יאמממי....
נ.ב. מהבצק שנשאר אפשר להכין כל עוגת שמרים אחרת שאתם אוהבים. אני רידדתי, מרחתי בממרח חלבה ופיזרתי מעל שוקולד קצוץ ואגוזי מלך. גלגלתי לרולדה, הברשתי בביצה, העברתי לתבנית אינגליש ואפיתי 25-30 דקות החום טיפה יותר נמוך מבינוני.
אוהבים דובדבנים? מה דעתכם על -