top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

שרון סער

סלט חצילים ופלפלים קלויים על האש


כשאנחנו מכינים על האש - אני תמיד מתחילה, לפני הכל, מיד כשמדליקים את האש, עם החצילים והירקות לסלט הנהדר הזה.

עד שכל הבשר מוכן והמנפנף מתקלח, אני מספיקה להכין את הסלט (זה ממש פשוט ומהיר) ומגישה אותו טרי טרי, ישר מהאש. חמים וטעים.

הסלט הזה ליד הבשר, עם טחינה ירוקה, תפוחי אדמה בתנור וסלט ירוק - מה צריך יותר מזה?

סלט חצילים ופלפלים |רוקחת החלומות

מה נצטרך?

2 חצילים גדולים, טריים, מבריקים ויפים, קלים במשקל.

2 פלפלים בשרניים (אחד אדום ואחד ירוק, או 2 אדומים, מה שאוהבים)

1 פלפל ירוק חריף (לא חובה אבל מומלץ מאוד, אפשר להשתמש בחצי בלבד לחריפות מעודנת יותר)

2 עגבניות בשלות (לא חובה)

3-4 שיני שום כתוש

2 כפות שמן זית

מיץ מלימון אחד סחוט טרי

מלח

ומה עושים?

1. מדליקים את הגריל, ומניחים עליו (אין צורך לחכות שיתחמם) את כל הירקות לאחר ששטפנו אותם.

את החצילים דוקרים פעמיים-שלוש במזלג, כדי שלא יתפוצצו.

סלט חצילים ופלפלים | רוקחת החלומות

2. הופכים את הירקות מדי פעם עד שהם מוכנים.

איך יודעים?

העגבניות יהיו רכות מאוד והקליפה קצת תתבקע. מורידים ומעבירים לקערה.

הפלפלים חרוכים (לא שרופים לגמרי), הקליפה מקומטת ומתחילה להיפרד מהבשר - מעבירים לשקית וסוגרים היטב.

החצילים רכים מאוד מכל הכיוונים. מורידים מהאש ישר לקרש חיתוך.

סלט חצילים ופלפלים | רוקחת החלומות

3. חוצים כל חציל לאורך (זהירות, זה לוהט!!!), זורקים את הגרעינים, ובעזרת כף מעבירים את הבשר הלבן למסננת.

סלט חצילים ופלפלים | רוקחת החלומות

4. סוחטים על החצילים מיץ מחצי לימון ומשאירים לעמוד כחצי שעה (או יותר) לניקוז הנוזלים. בינתיים גם הפלפלים והעגבניות יתקררו קצת.

סלט חצילים ופלפלים | רוקחת החלומות

5. קולפים את העגבניות, פותחים אותן וסוחטים את המיץ והגרעינים. את החלק הבשרני של העגבניה מוסיפים למסננת ליד החצילים.

6. קולפים את כל סוגי הפלפלים, פותחים אותם ומשליכים את כל הגרעינים והצלעות הפנימיות. שמים במסננת עם שאר הירקות.

7. קולפים את השום ומכניסים לקערת מעבד מזון*. מפעילים למשך כמה שניות עד שהשום כתוש היטב.

סלט חצילים ופלפלים | רוקחת החלומות

8. מוסיפים את שאר הירקות, שמן זית, מיץ מחצי לימון נוסף ומלח. מעבדים בכמה פולסים (לא יותר מדי שלא יצא רסק), ומעבירים לקערה.

סלט חצילים ופלפלים | רוקחת החלומות

9. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לקערת הגשה. מגישים כתופסת לבשר על האש או בכל ארוחה קלה.

סלט חצילים ופלפלים | רוקחת החלומות

34 קלוריות ל-100 גר'

12 מנות = 45 גר' למנה

לחצו על הכותרת לקבלת ערכים תזונתיים מלאים.

הרבה פעמים אני נשאלת על הציוד בו אני משתמשת במטבח.

מעבד המזון שלי הוא מעבד חדש של מג'ימיקס (דגם compact 3200xl) ואני מאוד מרוצה ממנו. זה לא אומר, כמובן, שאין מעבדי מזון טובים אחרים, אבל זו ההמלצה האישית שלי.

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page