העוגה הזו נכללת אצלי בקטגוריה שאני קוראת לה עוגות הפתעה.
למה הפתעה?
כי החזות החיצונית של העוגה לא מעידה במאומה על עושר ומורכבות הטעמים שהיא מציעה לטועמיה. העוגה תמימה למראה, כמו כל עוגה בחושה, אבל כבר בביס הראשון מסתבר שיש כאן ממש קנוניה של טעמים מתואמים ומתוזמרים היטב, ממש מסיבת הפתעה.
.
זו לא עוגה למתחילים, זה נכון. לא מבחינת ההכנה (בכל זאת נדרשות כאן 4 שכבות נפרדות) ובוודאי שלא מבחינת מורכבות הטעמים, אבל אם עייפתם מהעוגות הסטנדרטיות ואתם מחפשים עוגה מעניינת עם טוויסט אחר - הגעתם למקום הנכון.
מה נצטרך? (הכמויות ל-3 עוגות אינגליש קייק, אפשר להקפיא לפני או אחרי האפיה)
לשכבת המשמשים
18 משמשים בשלים ורכים מאוד
1 כף סוכר
2 כפות פסטיס או ליקר אחר בטעם אניס (ערק, ראקי, אוזו, או אבסינת)
שוטפים את המשמשים, חוצים ומגלענים. שמים בקערה עמוקה (לא כמו בתמונה, זה היה רק לצילום) עם הסוכר והליקר למשך חצי שעה בערך. מערבבים מדי פעם.
בינתיים מתקדמים עם שאר חלקי העוגה.
לשכבת בצק ברטון
150 גר' חמאה קרה
150 גר' (3/4 כוס) סוכר
4 חלמונים L
210 גר' (1.5 כוסות) קמח
10 גר' (שקית אחת = 1 כפית גדושה) אבקת אפיה
במעבד מזון עם להב מתכת שמים את החמאה, הסוכר, הקמח ואבקת האפיה. מעבדים מעט ומוסיפים את החלמונים. מעבדים עוד מעט עד שהתערובת אחידה.
התערובת רכה ולא תתגבש לכדור כמו בצק פריך, אבל זה בסדר, זה מה שצריך.
מעבד המזון עדיין לא סיים את תפקידו. משאירים את כל האביזרים לשימוש בהמשך, אין צורך לשטוף בשלב זה.
מחלקים את התערובת בצורה שווה בין 3 תבניות אינגליש קייק (בערך 190-200 גר' לכל תבנית). משטחים באופן אחיד ככל הניתן (ביד או בעזרת פלטה מדורגת).
מכניסים למנוחה במקרר ועוברים לשלב הבא.
לשטרויזל
60 גר' חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות
1 כף סוכר
2 כפות גדושות אבקת סוכר
2 כפות שקד מולבן טחון
80 גר' (חצי כוס + 1 כף קמח)
1 כפית גרידת לימון
מכניסים את כל החומרים למעבד מזון. מעבדים עד שמתקבלת תערובת עם פירורים גדולים יחסית וזהו. לא ממשיכים כדי שלא יווצר גוש בצק אחד. מעבירים לקערה ומכניסים למקרר עד השימוש.
לשכבה הבחושה
3 ביצים L
300 גר' (1.5 כוסות) סוכר
200 גר' חמאה מומסת
1 גביע (200 גר') שמנת חמוצה
350 גר' קמח תופח (1 חבילה קטנה) או 2.5 כוסות קמח רגיל + 1 שקית (10 גר') אבקת אפיה
2 כפיות שטוחות זרעוני אניס
מקציפים את הביצים השלמות (אין צורך להפריד) עם הסוכר עד לקבלת תערובת סמיכה ותפוחה. מוסיפים את החמאה המומסת והשמנת ומקציפים עוד מעט.
מוסיפים את הקמח עם אבקת האפיה והאניס ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
ועכשיו מרכיבים את העוגה
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). אם אופים יותר מעוגה אחת - משתמשים בתכנית טורבו.
מוציאים את התבניות עם שכבת הבצק מהמקרר.
על שכבת הבצק מסדרים שכבה צפופה של חצאי משמש, כשהצד החתוך כלפי מטה (בכל עוגה 12 חצאים, יותר ממה שרואים בתמונה).
מעל המשמשים יוצקים את התערובת הבחושה - שימוש לב לחלק באופן שווה בין העוגות, בערך 400 גר' לכל עוגה.
מעל התערובת הבחושה מפזרים את השטרויזל - גם כאן מחלקים באופן שווה בין העוגות, בערך 60-70 גר' לכל עוגה.
מכניסים לתנור החם ואופים כ-40 דקות עד שהשטרויזל מזהיב והעוגה מוכנה.
מצננים, מקשטים במעט אבקת סוכר (לא חובה) ומגישים.
הוראות הקפאה
הכמויות כאן מספיקות ל-3 עוגות. לא כדאי להתחיל בהרפתקה בשביל פחות מזה.
אם אתם זקוקים רק לעוגה אחת או שתיים -
אפשרות אחת היא להקפיא את העוגה לפני האפיה. עוטפים היטב בכמה שכבות ניילון נצמד מכניסים לקופסה סגורה היטב ולמקפיא. כאשר רוצים לאפות - מפשירים במשך 1/2 שעה עד שעה בטמפ' החדר ואופים כרגיל.
אפשרות שניה היא לאפות ולהקפיא אחרי האפיה (בקופסה סגורה ואטומה, בשום אופן לא להסתפק בניילון כי אז העוגה תקבל "טעם של פריזר"). לפני הגשה מפשירים בטמפ' החדר במשך שעתיים-שלוש.
ערכים תזונתיים
עוגה = 14 פרוסות
פרוסה = 180 קלוריות
http://bit.ly/2WWVJE3