top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

שרון סער

קובלר משמשים


עונת המשמשים קצרה ומרוכזת. אחרי שבוע הכבשן שהיה לנו כאן, השווקים מוצפים בפרי הזהוב והנפלא הזה, וכדאי לנצל את חלון ההזדמנויות להכנת כמה מתכוני משמש לפני שהוא נעלם לנו עד השנה הבאה.


היום בחרתי להכין מהמשמשים קובלר (Cobbler). ולפני שאתם נבהלים מהשם והרעיון תנו לי לאמר ש -

א. מדובר בקינוח מסורתי, כפרי, ממש פשוט ונורא טעים.

מקורו במושבות הבריטיות הראשונות באמריקה, שם השתמשו בכל פרי טרי שהיה בנמצא ועליו תערובת בצק כלשהיא. בדרך כלל הכינו בתבנית או קערה אחת עמוקה, כשכל העניין הוא השילוב בין המיצים הנהדרים של הפירות שנאגרים בתחתית לאחר האפייה יחד עם הבצק שמעל.

ב. אם אתם עדיין מסתייגים - מאותו מתכון בדיוק אפשר להכין גם עוגה בחושה פשוטה להכנה (מהסדרה של "עוגה בקערה אחת") ולקרוא לה פשוט עוגת משמש.

בכל מקרה מובטחים לכם תוצאה משובחת וטעם של עוד...

שלא בעונה או מכל סיבה אחרת, את המשמשים אפשר להחליף בשזיפים, נקטרינות, דובדבנים (לא לשכוח לגלען) ואפילו תפוחים ואגסים.

מה נצטרך? (ל-8 קינוחים אישיים או עוגה אחת בתבנית אינגליש קייק)

8 תבניות נייר אישיות למאפינס

16 משמשים בגדול בינוני (אם הם קטנים - נצטרך עוד כמה)

1-2 כפות ברנדי

100 גר' סוכר

2 ביצים L 75 גר' חמאה

תמצית וניל

גרידה מלימון שלם + מיץ מחצי לימון

3 כפות ריוויון (אפשר להחליף בחלב או יוגורט או שמנת חמוצה)

1 כוס קמח

1 כפית אבקת אפיה

ומה עושים?

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

1. שוטפים את המשמש, חוצים ומגלענים.

אנחנו כבר לא בעידן הגוגואים, אבל מי שזוכרת -מוזמנת להכנס לרגע למצב רוח נוסטלגי... מתעשתים וממשיכים.

שמים את חצאי המשמש בסיר קטן עם 3 כפות מהסוכר והליקר.

מחממים על אש קטנה מאוד עד שהסוכר נמס ונוצר סירופ בתחתית הסיר. מגבירים טיפה את הלבה, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כ-5 דקות עד שפירות מתרככים מעט אך עדיין שומרים על צורתם. מסירים מהאש ומצננים מעט.

מבשלים את המשמשים במשך כמה דקות עם סוכר וברנדי

2. בקערת מיקסר שמים את הביצים והסוכר ומקציפים לתערובת תפוחה, בהירה ואוורירית.

3. ממיסים את החמאה. מוסיפים לקערת המיקסר יחד עם הוניל, גרידת הלימון, מיץ לימון ורוויון. מערבלים עד שהתערובת אחידה.

4. מנפים את הקמח עם אבקת האפייה (לאו דווקא מטעמי כשרות, אלא כדי שיהיה אוורירי) ומוסיפים לקערת המיקסר. מערבלים מעט עד שהתערובת אחידה ולא יותר. לא שוכחים להעביר פעם אחת לקקן על הדפנות והתחתית כדי שלא יישארו שם שאריות קמח.

5. מרכיבים את העוגה:

להכנת קובלר - בתחתית כל תבנית מאפין מניחים 2-3 חצאי משמש, ממלאים את התערובת בבלילה עד 3/4 הגובה בערך. מניחים חצי משמש נוסף מעל ומפזרים מעט שקדים פרוסים.

כמובן שאפשר להכין את הקובלר גם בדרך המסורתית, בתבנית פיירקס אחת עמוקה.

לעוגה בחושה - יוצקים את הבלחילה לתבנית אינגליש משומנת, מפזרים מעל את המשמשים, דוחפים מעט לתוך התערובת, ומקשטים בפרוסות שקדים.

אופים בחום בינוני 18-22 דקות למאפינס, 30-35 דקות לעוגה, עד להזתייצבות והזהבה נאה.

6. את הקובלר מומלץ להגיש חמים. גלידת וניל לצידו תשדרג אותו פלאים, אבל ממש לא חובה.

ערכים תזונתיים:

מנה = 206 קלוריות, 8.4 גר' שומן, 3.6 גר' חלבון, 27.8 גר' פחמימות, 69.0 מ"ג כולסטרול, 0.5 גר' סיבים תזונתיים.

326 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page