גרסה אישית שלי למתכון שנתקלתי בו בעונה האחרונה של מאסטר שף ומיד התאהבתי ברעיון. אח"כ גיליתי שהרעיון לא חדש, ומתכונים בסגנון הזה רצים כבר כמה שנים ברשת, אבל מה זה משנה...
המתכון קצת מורכב, אבל בהחלט עושה את הרושם המתאים.
את רוב השלבים אפשר להכין יום ואפילו יומיים מראש.
לפני ההגשה רק מבשלים את הטורטליני ומחממים את הרוטב.
אז שריינו לכם בוקר פנוי להרפתקה קולינרית שכזו ותתפנקו במנה מהממת!
טורטליני חריימה
מה נצטרך?
לבצק פסטה (30-40 יחידות טורטליני גדולות יחסית)
250 גר' קמח לפסטה
2 ביצים שלמות
2 חלמונים
1 כף שמן זית
קורט מלח
*** הבצק הזה ישרת אתכם היטב גם בכל מנה אחרת של פסטה ביתית. אם לא השתמשתם בכל הכמות מקפלים יפה (לא מכדררים לכדור), עוטפים היטב ושומרים יום-יומיים במקרר או יותר מזה במקפיא, רצוי בקופסה סגורה היטב.
לחריימה
4 פילטים של לברק (שהיו פעם 2 דגים) (אפשר להחליף בכל דג לבן אחר שאתם אוהבים, רצוי דגי ים).
1 כף שמן זית
5-6 שיני שום קטנות (אם הן גדולות - 3 שיניים חצויות)
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1 עגבנייה בשלה חתוכה לקוביות
1 כף רסק עגבניות
1 פחית עגבניות מרוסקות
1/4 כוס מים
מיץ מ-1/2 לימון
1 כפית עד 1 כף אריסה (תלוי במידת החריפות ובטעם האישי, מתחילים עם כפית ובהמשך טועמים ובמידת הצורך מוסיפים)
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1-2 כפיות תבלין לחריימה (גם כאן מתחילים עם כפית ובהמשך טועמים ובמידת הצורך מוסיפים)
1/4-1/2 כפית פפריקה מעושנת (שוב, תלוי בטעם האישי ואם אתם לא אוהבים את הטעם המעושן - אפשר לוותר)
1 כפית סוכר
למלית של הטורטליני
2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה
2-3 כפות כוסברה קצוצה
אופציה: 2-3 כפות זיתים שחורים קצוצים (לא שייך לחריימה אבל משדרג)
ומה עושים?
מתחילים בהכנת החריימה:
בסיר רחב מחממים את שמן הזית עם שיני השום, עד שהם מתחילות להפיץ ריח נעים, להיזהר לא לחרוך את השיניים.
מוסיפים את הפלפל (חתוך לרצועות) ואת העגבנייה (חתוכה לקוביות) ומטגנים כמה דקות עד שהירקות מתחילים להתרכך.
מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים עוד 1-2 דקות לפתיחת הטעמים.
מוסיפים את הנוזלים (רסק העגבניות, העגבנית המרוסקות, מיץ הלימון והמים).
מביאים לרתיחה ומבשלים 5-10 דקות, טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.
מוסיפים לסיר את הדגים (צד העור כלפי מעלה) בשכבה אחת ומבשלים 7-10 דקות.
מכבים את האש ומצננים.
בינתיים מכינים את הבצק לפסטה:
במעבד מזון שמים את הקמח. יוצרים גומה ובתוכה שמים את כל שאר החומרים.
מעבדים בעזרת מלוש K עד לקבלת בצק אחיד.
משטחים לצורת פיתה מרובעת, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
המילוי לטורטליני
מוציאים את הדגים מהרוטב, מסירים את העור ומפוררים לקערה.
מוסיפים כמה כפות של הרוטב ומערבבים.
מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה (קצוצות דק) ואם רוצים את הזיתים.
מערבבים היטב.
טועמים ומתקנים תיבול.
הרוטב
את יתרת הרוטב טוחנים בבלנדר מוט לקבלת מרקם קטיפתי, טועמים ומתקנים תיבול.
מעבירים לסיר קטן עד ההגשה.
הכנת הטורטליני
מחלקים את בצק הפסטה ל-4 חלקים.
מקמחים את החלק הראשון ומרדדים במכונת פסטה עד לדרגה הדקה ביותר, מדי פעם ועפ"י הצורך מקמחים שוב.
***כדי להקל על עצמי, לפני שיריעת הבצק מתחילה להיות ארוכה מדי, אני מחלקת אותה לשני חלקים וממשיכה עם כל חלק בנפרד.
*** אם הבצק נקרע קצת - אין צורך להבהל, מקפלים, חוזרים דרגה אחת אחורה בעובי הרידוד ומרדדים שוב. זה הכל.
פורסים את יריעת הבצק המרודדת על משטח עבודה מקומח היטב וקורצים עיגולים בקוטר 8-9 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כפית של המלית.
ועכשיו לחלק המאתגר ביותר של המתכון, קיפול הטורטליני:
מקפלים את החלק העליון מעל המלית לכיוון שלנו, מהדקים היטב.
לאחר מכן מחברים את שני הקצוות (ימין ושמאל) זה לזה (בלי להפוך את הטורטליני) לקבלת הצורה האופיינית. ושוב מהדקים היטב את החיבור בין שני הקצוות.
אולי הטורטליני הראשונים לא יצאו כ"כ יפים אבל בהמשך תבינו את העיקרון.
איך לקפל טורטליני | רוקחת החלומות
אם אתם מסתבכים - תוותרו על הקיפול האחרון (חיבור הקצוות) ותכינו פשוט רביולי.
שומרים את הטורטליני (יום אחד במקרר ויותר מזה במקפיא) בקופסה סגורה היטב עם הפרדה וקימוח בין השכבות.
הגשת המנה
את הטורטליני מבשלים ממש לפני ההגשה במי מלח רותחים (כמו פסטה).
הבישול קצר יחסית (הדג כבר מבושל והבצק דק מאוד), 2-3 דקות אחרי שהטורטליני מתחילים לצוף בסיר.
במקביל מחממים את הרוטב בסיר נפרד.
מניחים מצקת נדיבה של רוטב בצלחת הגשה, מניחים מעל הרוטב 3 או 5 טורטליני. אפשר לזלף עוד מעט רוטב מעל, רק לקישוט, לא להטביע את הטורטליני, אנחנו רוצים שיראו כמה הם יפים, ויש מספיק רוטב מתחת. מעטרים במעט עלי כוסברה או עלעלי מיקרו.
מגישים מיד.
נ.ב. אוהבים את טעמים אבך ממש לא בעניין של כל ההרפתקה הזו?
תמיד אפשר להכין פשוט חריימה עם פסטה בצד ולסגור עניין.
ערכים תזונתיים (מנה = 3 יחידות + רוטב)
קלוריות 155 קק"ל
חלבונים 12 גר'
פחמימות 20 גר'
שומנים 4 גר'
כולסטרול 83.5 מ"ג
סיבים תזונתיים 1.15 גר'.
החישוב הינו עבור 14 מנות של 3 יח'.
コメント