top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

טי-בון טלה במרינדה של עשבי תיבול


גם מי שלא אוהב בשר כבש, יוכל ליהנות מאוד מבשר טלה, בעיקר כשהוא מתובל ועשוי נכון.

הטלה הוא כבש צעיר (עד גיל שנה), כמות השומן בו מעטה וטעמיו עדינים הרבה יותר מבשר אחיו הבוגר, הכבש. בארץ קיים ייצור מקומי וכן ייבוא של טלאים למאכל, כך שניתן להשיג בשר טלה וליהנות ממנו במשך כל השנה.


השימוש בטלה (או בכבש) פופולרי מאוד במטבחי הים התיכון, ובעיקר אהובות הצלעות.

אני עצמי מתכננת כבר זמן מה להכין צלעות טלה כדי להשלים את הפוסט על הארוחה היוונית.

ולא שלא ניסיתי בעבר, אבל ביני לביניכם, עד כה בעיקר התאכזבתי... לא פעם הצלעות נאות מדי או יבשות מדי או סתם לא ממש טעימות. אבל לא התייאשתי. אחרי תחקיר מעמיק גיבשתי לי מתכון (ספוילר: לא כשר) שהייתי משוכנעת שיהיה מעולה. והוא באמת כזה, רק שבטעות קניתי טי-בון במקום צלעות...

אז נכון, יכול להיות שההבדל הוא בנתח, אבל אני משוכנעת לחלוטין שהמתכון הזה יעבוד מצויין גם עם צלעות, ומבטיחה לנסות בהזדמנות ראשונה ולעדכן.




סוד המתכון הוא השימוש ביוגורט, מרכיב נוסף שאופייני מאוד למטבחי האזור ובעל תרומה דרמטית לריכוך טעמים של כל בשר (נסו פעם להכין עוף במרינדה המבוססת על יוגורט, כמו עוף טנדורי).


מה נצטרך?

2 ק"ג טיבון (או צלעות) טלה (ולא כבש!)

1/4 כוס שמן זית

1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים דק (פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, טימין, אורגנו)

2-3 שיני שום

1/2 - 1 פלפל ירוק חריף

מיץ מחצי לימון סחוט טרי

מלח, פלפל שחור

2 כפות גדושות יוגורט



ומה עושים?


1. במעבד מזון - שמן זית, עשבי תיבול, שום, פלפל חריף, מיץ לימון, מלח ופלפל.

מעבדים לממרח (במרקם דומה לפסטו), טועמים ומתקנים תיבול.

זה אחלה ממרח שאני מכינה כל שבוע מכל הירק שנשאר לי ומשתמשת בו להמון דברים.


2. בקערה - 2 כפות גדושות ממרח ירוק + שתי כפות גדושות יוגורט. מערבבים היטב.


3. מכניסים לקערה את נתחי הטלה ומערבבים כך שיצופו היטב מכל הצדדים.


4. מכסים את הקערה ומעמידים למשך שעה או יותר.


5. מחממים היטב מחבת פסים משומנת במעט שמן זית. עובדים על הלהבה הגדולה ביותר בכיריים. מניחים את הצלעות ומחלישים לחום בינוני (עדיין על הלהבה הגדולה). 2 דקות מצד אחד ו-2 דקות מצד שני, במידת הצורך הופכים לעוד חצי דקה-דקה לצד הראשון. מגישים מיד.



ערכים תזונתיים:

מנה (2-3 נתחים, כ-200 גר') = 391 קלוריות, 27 גר' שומן, 0.2 גר' פחמימות, 134.6 מ"ג כולסטרול.




940 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page