top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

עוגת דבש עשירה בחלבון

כבר שנים שיש לי מתכון מנצח של עוגת דבש, עוגת הדבש האולטימטיבית שלי. גם השנה הכנתי אותה בראש השנה וגם השנה היא הייתה נפלאה.

החג חלף עבר לו, העוגה האולטימטיבית חוסלה זה מכבר, ויום כיפור התקרב.

נשאר לי המון דבש מהחג.

היו לי במקרר כמה גביעי יוגורט (במשקל 150 גר') במתיקות מעודנת שהגיעו בטעות במשלוח (במקום יוגורט רגיל).

והייתה לי גם צנצנת אחת של רסק תפוחים לא ממותק שתופסת המון מקום במזווה.

וכך נולדה העוגה הזו, שיש לה שני יתרונות: גם ניצול דברים שיש בבית (בעיקר כשאין להם שימוש אחר) וגם, בניגוד לעוגות דבש אחרות שהן בד"כ פרווה, כמות גדולה יחסית של חלבון בעוגה.

מצד שני - יש בה כמות גדולה של דבש ולכן אתן כאן 2 גרסאות. בשנייה, לצורך חסכון בקלוריות, נחליף חלק מהדבש בסוויטנגו - ממתיק נטול קלוריות, חסר טעמי לוואי, שנוח מאוד להשתמש בו באפייה (היחס הוא פשוט 1:1 גם בנפח וגם במשקל).

במקרה כזה טעם הדבש יהיה קצת פחות מודגש ואפשר לשקול לחזק אותו בתבלינים או תמצית וניל (הכל רשום במתכון עצמו).


עוגת דבש עשירה בחלבון על בסיס יוגורט

הכמות מתאימה ל-3 עוגות אינגליש קצרות (באורך 20 ס"מ בערך) או 2 תבניות אינגליש רגילות (באורך 23 ס"מ) ועוד כמה מאפינס, סה"כ יתקבלו 30 מנות).


מה נצטרך?

6 ביצים

400 גר' דבש (שווה ערך ל-2 גביעים של 150 מ"ל יוגורט, אפשר למדוד בגביע)

*לחיסכון קלורי - אפשר להחליף 1/2 מכמות הדבש בגביע אחד (120 גר' סוויטנגו + 1/4 כוס חלב או מים)

300 גר' (2 גביעים) יוגורט במתיקות מעודנת

100 גר' (1/2 גביע) שמן קנולה (או אחר, בעל טעם נייטרלי, לא מומלץ כאן שמן זית)

250 גר' (1.5 גביעים) רסק תפוחים לא ממותק

420 גר' קמח כוסמין

1 שקרית אבקת אפיה

1 כפית שטוחה סודה לשתיה

*מי שבחר להחליף חצי מכמות הדבש בסווינטגו מוזמן לחזק קצת את הטעמים של העוגה בכפית תמצית וניל או 1/2 כפית קינמון + 1/4 כפית, ציפורן, הל, זנגביל טחון, מוסקט (כל אחד מהם או חלק, מה שאוהבים).

התבלינים יתאימו, כמובן, גם לעוגה בגרסת המקור, אבל אני בחרתי להכין בלעדיהם כדי לתת כאן מקום של כבוד לטעם הדבשי הנפלא ולגוון את השימוש בתבלינים בעוגה האולטימטיבית שלי.


לעיטור: לא חובה, ולא נלקח בחישוב הערכים התזונתיים - 2 כפות אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס ומעט דבש לזילוף.


ומה עושים

  1. מחממים תנור בתכנית טורבו ל-170 מעלות

משמנים את הכל התבניות במעט שמן ומברשת (או תרסיס שמן)


  1. בקערת מיקסר מקציפים היטב ביצים + דבש (וסוויטנגו)


  1. מוסיפים את החומרים הרטובים - יוגורט, שמן, רסק תפוחים ותוספת חלב/מים למשתמשים בסוויטנגו, מערבבים.


  1. מוסיפים את כל החומרים היבשים - קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה (ותבלינים).

מערבבים עד להטמעה מלאה של כל היבשים בתערובת. עוצרים פעם-פעמיים במהלך הערבוב כדי לנקות בלקקן את דפנות הקערה ולהרים קצת את הדבש שנוטה לשקוע בגלל המשקל הכבד שלו.


  1. יוצקים לתבניות:

תבנית אינגליש קצרה - 600 גר' בתבנית

תבנית אינגליש רגילה - 750 גר בתבנית

נשארה לכם תערובת? אפשר להכין כמה מאפינס.

אם רוצים - מפזרים למעלה מעט אגוזים קצוצים גס, לא חובה. לא נלקח בחשבון בחישוב הערכים הקלוריים.


  1. אופים 30 -35 דקות (מאפינס 15 דקות), עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם יוצא יבש עם מעט פירורים לחים (אני מתחילה לבדוק כבר אחרי 25 דקות).

את המאפינס אופים 12-15 דקות (תלוי בגודל), ואפשר להוסיף עוד 2-3 דקות אם נדרש.

אם רוצים - מזלפים מעל העוגות, בעודן חמות, מעט דבש להדגשת הטעמים. לא חובה, לא נלקח בחשבון בחישוב הערכים הקלוריים.


ערכים תזונתיים











פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page