השילוב של קבב וחצילים הוא מנצח. ותיקי הבלוג בוודאי זוכרים את המתכון הנהדר של קבב במעטפת חצילים, שזכה לפופולריות רבה בבלוג.
השבוע לקחתי את המתכון הזה צעד אחד קדימה והוספתי לו רוטב עגבניות. רוטב עגבניות טוב הוא בן לוויה נפלא גם לבקר וגם לחצילים, והשילוב של שלושתם יחד הוא באמת אחד הטובים ביותר.
המנה אינה מסובכת מאוד להכנה (כל שלב בפני עצמו פשוט מאוד), אבל בהחלט דורשת מעט השקעה. והתוצאה - שווה בהחלט את המאמץ. אז לא נשקיע בעצמנו מדי פעם?
מה נצטרך?
3 חצילים יפים מאורכים
1/2 כוס שמן זית
לרוטב עגבניות:
1-2 כפות שמן זית
3-4 שיני שום
1 בקבוק פסאטה (או פחית עגבניות מרוסקות דק)
1/2 בקבוק כנ"ל של ציר ירקות או מים (אם משתמשים בעגבניות מרוסקות - מוסיפים 1 פחית ציר/מים)
1/2 כוס יין אדום
מלח, פלפל שחור, תערובת תבלינים איטלקית
לקבב:
1 ק"ג בשר בקר
1 כוס חציל קלוי טבעי קצוץ היטב - לא חובה, אבל ממש משדרג. אפשר לקנות מוכן בצנצנת או לקלות מראש חציל אחד נוסף על האש, להוציא את הבשר מקליפה ולקצוץ.
1 בצל בינוני
2-3 שיני שום
חופן נדיב של כוסברה טרייה
חופן נדיב של פטרוזיליה טרייה
חופן צנוברים (לא חובה)
מלח, פלפל שחור
ומה עושים?
1. מתחילים בהכנת החצילים: מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים את תבניות התנור בנייר אפיה.
2. פורסים את החצילים לאורך לפרוסות דקות (1/2-1 ס"מ). מסדרים בתבנית התנור בשכבה אחת ומברישים בשמן זית.
3. מכניסים לתנור החם לכמה דקות (הזמן המדוייק תלוי בעובי הפרוסות). כאשר החצילים מתחילים להתרכך ולהזהיב הופכים אותם ומברישים שוב בשמן. מכניסים לתנור לכמה דקות נוספות.
4. את פרוסות החצילים המכנות עורמים בצלחת וממשיכים כך עד שכל כמות החצילים מוכנה.
5. מכינים הרוטב: מחממים שמן זית בסיר בינוני, קוצצים את שיני השום, מוסיפים לסיר ומטגנים על אש נמוכה 2-3 דקות.
6. מוסיפים את הפסאטה ציר או מים (בכמות של 1/2 בקבוק פסאטה) ויין. מתבלים, מביאים לרתיחה, ומבשלים כ-10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. מכבים את האש.
7. מכינים את הקבב: קוצצים דק מאוד את הבצל, השום והירק. אפשר לעשות זאת במעבד מזון ואני אוהבת לקצוץ בנינג'ה (עם 1/2 כוס מים) עד לקבלת משחה ירוקה של ממש.
8. בקערה בינונית שמים את הבשר עם תערובת הירק, 1 כפית מלחח, 1/2 כפית פלפל שחור ותבלינים נוספים או רוצים (כמון, כוסברה יבשה או בהרט או ראס אל חנות וכיו"ב - לא חובה). לשים היטב את הבשר עם הירקות במשך כמה דקות.
9. יוצרים מהבשר קבבונים ברוחב רצועות החציל.
10. הרכבת המנה: בתבנית הגשה שמתאימה לתנור יוצקים כ-2 כוסות (3-4 מצקות) של רוטב העגבניות.
11. מניחים כל קציצת קבב על רצועת חציל, ומגלגלים. מניחים אלת כל הקבבונים העטופים בחציל בתבנית על הרוטב.
12. יוצקים מעל הקבבונים עוד 1-2 כוסות רוטב. מכסים (במכסה של התבנית או ברדיד אלומיניום).
13. מכניסים לתנור חם (180 מעלות) לשעה בערך.
14. אפשר להכין מראש עד שלב 12 ולאפות ברגע האחרון או עד שלב 13 ורק לחמם בתנור לפני ההגשה.
וזו המנה במלוא תפארתה:
ערכים תזונתיים (לכ-30 יחידות):
יחידה (כולל רוטב) = 134.8 קלוריות, 7.6 גר' שומן, 11.3 גר' חלבון, 4.8 גר' פחמימות, 73.1 מ"ג כולסטרול, 1.0 גר' סיבים תזונתיים
Comments