אחד הטרנדים הקוליניריים הכי מדליקים שצצו כאן הוא שניצל בחלה, עם מטבוחה ועוד כל מיני דברים טובים, והכי חשוב - שיהיה בשישי בצהריים (אם כי היום כבר אפשר להשיג כמעט בכל ימות השבוע).
וכשהבן שלי מבקש, בעיצומו של הסגר (ולמען האמת כבר הרבה זמן), את הגרסה הביתית שלי - מי אני שאסרב? אז הצטרפתי לטרנד.
וזה לא עניין של מה בכך -
צריך להכין חלה (לא חייבים להכין לבד, זה נכון, אבל אפשר - מתכון כאן);
צריך להכין מטבוחה - פעם ראשונה שאני מכינה, ומיד שואלת את עצמי איך לא הכנתי קודם?!?!?! כל כך פשוט וכ..ל כ..ך טעים;
צריך להכין שניצלים - לכאורה, מה כבר אפשר לחדש בשניצלים, אבל יש לי את הסודות שלי, שמייד אגלה לכם, שיבטיחו לכם שניצל עסיסי, קריספי וטעים להפליא;
לזה יש להוסיף את כל שאר התוספות הטרנדיות, כמו למשל: פרוסות חציל מטוגנות, פלפל חריף מטוגן, לימון כבוש, סלט צ'רשי, צ'יפס תפו"א או בטטה, טחינה (עם או בלי עמבה) ועוד ועוד...
בקיצור, הגרסה כאן היא הצעה בלבד, ואפשר לקחת את המתכון להמון כיוונים אחרים, כל אחד כפי שאהבה נפשו. אז נתחיל?
הכמויות ל - 5-6 סועדים
מטבוחה (אפשר ומומלץ להכין יום-יומיים מראש)
1 ק"ג עגבניות בשלות מאוד
8-10 שיני שום
2 פלפלים אדומים קלויים על האש (אני השתמשתי במוכנים מצנצנת, בטעם טבעי)
1/2-1 פלפל ירוק חריף
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4-1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
1 כפית סוכר
ומה עושים?
1. מרתיחים קומקום מים. שוטפים את העגבניות. חורצים בראש כל עגבנייה צלב קטן ושמים בסיר או קערה גדולה. יוצקים על העגבניות את המים הרותחים. ממתינים חצי דקה לכל היותר ומעבירים את העגבניות למים קרים לכמה דקות. קולפים את העגבניות (אם נשארת קצת קליפה- לא נורא) ומסירים את העוקצים.
2. בסיר רחב מחממים שמן זית על אש נמוכה. קולפים ופורסים את שיני השום ומכניסים לסיר. מטגנים דקה-שתיים בחום נמוך עד שהשום מתחיל להפיץ ריח נפלא.
3. בינתיים חותכים את העגבניות לקוביות. מוסיפים לסיר ומערבבים קלות.
4. חוצים את הפלפל החריף לאורכו, מסירים צלעות וגרעינים ופורסים דק. מוסיפים לסיר.
5. חותכים את הפלפלים הקלויים לקוביות ומוסיפים גם אותם לסיר.
6. מתבלים, מביאים לרתיחה ומבגשלים שעה-שעתיים. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עד שרוב הנוזלים מתאדים והמטבוחה מסמיכה מאוד. כעת טועמים תיבול ומתקנים במידת צורך.
7. מסירים מהאש, מצננים, מעבירים לקופסה סגורה (תתקבל כמות של 2-2.5 כוסות בערך). מאחסנים במקרר עד השימוש. אפשר להכין יום-יומיים מראש.
לשניצלים
1 ק"ג חזה עוף פרוס לשניצלים (העדפה אישית שלי - לא יותר מדי דק, שיהיה במה לנגוס ושהיה מספיק עסיסי)
1/4 כוס ריוויון
2 כפיות גדושות תבלין טוסקנה (אפשר להחליף בגריל עוף)
1/2 כפית מלח
1 כוס קמח
4 ביצים
עוד 1/2 כפית מלח
1 כפית גדושה חרדל
2 כוסות פירורי פנקו (אפשר להחליף בפירורי לחם)
שמן לטיגון
ומה עושים?
1. מתחילים בהשריית השניצלים. בקערה גדולה מערבבים את הריוויון עם התבלין והמלח. מוסיפים פנימה את השניצלים ומערבבים כך שיצופו היטב מכל הצדדים. מכסים בניילון נצמד ונותנים לזה לעמוד שעה עד כמה שעות. עד שעה אפשר להשאיר מחוץ למקרר, מעבר לכך - יש להכניס לקירור.
2. מכינים את הציפוי: ב-3 קערות שטוחות שמים:
קמח (עם 1/4 כפית מלח)
4 ביצים עם חרדל ועוד 1/4 כפית מלח
פנקו (או פירורי לחם)
3. מצפים את השניצלים. מוציאים את השניצלים מהמשרה (אין צורך שטוף או לנגב). טובלים משני הצדדים (לפי הסדר הזה) בקמח, ביצה ופירורי פנקו. עד כהן אפשר להכין כמה שעות מראש.
4. ממש לפני ההגשה - מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק (גובה הזמן בערך 2 ס"מ). מטגנים את השניצלים (על אש בינונית) משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב יפה. מוציאים מהמחבת למגבת נייר לספיגת עודפי שומן. מטגנים כך את כל כמות השניצלים.
גרסה צמחונית:
קוביה אחת של חלומי פרוסה ל-3.
טובלים בקמח, ביצה ופנקו ומטגנים משני הצדדים. פשוט.
החלה
האמת היא שתכננתי להכין חלה, אבל לפעמים תכניות לחוד ומעשים לחוד.
חלת הבריוש של לחם ארז פשוט קרצה לי מבעד לחלון ולא יכולתי לעמוד בפניה, אז... חסכתי לי קצת עבודה. אפשר כמובן לקנות כל חלה אחרת. ומי שרוצה להכין חלה ביתית ימצא מתכון כאן.
הרכבת המנה
פורסים את החלב לרוחב.
מעמיסים שכבה נדיבה של מטבוחה ועליה לפחות שתי קומות של שניצלים טריים-טריים.
מעל השניצלים - פרוסות חציל מטוגנות או כל תוספת אחרת שאוהבים.
סוגרים במחצית השנייה של החלה.
מגישים את החלה בשלמותה על מגש עץ גדול, עם סלטים ותוספות כנ"ל.
פורסים למנות ומתענגים על כל ביס.
Comments